kelt kuglóf
Katharosz módra 2013.08.01. 21:21

Pehely könnyű, finom reggeli vagy uzsonna kalács.
Hozzávalók: 2,7 dkg élesztő, 4 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 mk só, 60 dkg finom liszt, kb 3,5 dl langyos tej, 10 dkg olvasztott langyos vaj, mazsola, cukrozott citrom és narancs héj.
Készítése: - 1,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 evk porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A sót elkeverjük a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt, élesztős tej, tojások sárgája, cukros tej, / DE A TEJET CSAK FOKOZATOSAN ADAGOLJUK HOZZÁ !!! /, tésztát dagasztunk.
- Majd a vége felé beledolgozzuk az olvasztott langyos vajat, mazsolát, cukrozott citrom és narancs héjat.
- Kelni hagyjuk, majd ha megkelt kicsit átgyúrjuk és egy zsírozott, lisztezett, nagyméretű kuglóf formába rakjuk és ismét megkelesztjük.
- Sütés 180 - 200 fokra előmelegített sütőben kb 40 - 45 percig, tűpróba! Ha nagyon sülne a teteje alufóliával letakarjuk.
- Ha megsült rácsra borítva kicsit hűlni hagyjuk.
- Tipp: én a dagasztást a kenyérsütő gépemmel végeztem.
|