Rikottás pizza
Katharosz módra 2013.10.30. 22:28

Kissé eltérő a megszokott, tocsogó nehéz pizzáktól, de úgy gondolom érdemes kipróbálni, mert finom és különleges.
Hozzávalók: - Tészta: 30 dkg simaliszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evk olaj, 1 tk só, 1 tk cukor, kb 1,5 dl langyos viz.
Feltét: - 35 dkg rikotta, 3 db tojás, 2 - 2 fej vörös és lilahagyma, friss rozmaring, só, bors, 3 evk olaj.
Készítése: - 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- Közben a félkarikára vágott hagymákat 2 3 evk olajon kevés sóval megdinszteljük, majd hűlni hagyjuk.
- A rikottát elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a kihűlt hagymát.
- Egy kb 33 centiméter átmérőjű pizza sütőt olajjal kikenünk.
- A megkelt tésztát egy kicsit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat, úgy, hogy a széleit egy kissé felhúzzuk a peremre.
- Belesimítjuk a rikottás masszánkat, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal és kb 20 percig ismét kelni hagyjuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra berakjuk a pizzánkat és kb 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó ha a massza egybe áll rajta és egy kissé megpirul a tésztával együtt.
Tipp: ízlés szerint gazdagíthatjuk a tölteléket csíkokra vágott füstölt sonkával is.
|