Receptek : Húsgombóccal töltött paprika - tejszínmártásban |
Húsgombóccal töltött paprika - tejszínmártásban
Katharosz módra 2013.11.09. 18:09

Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez az ízletes étel, könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom a kipróbálását.
Hozzávalók: - 4 db kaliforniai paprika, 4 dl tejszín, 1,5 dl víz, 1 db leveskocka, 1 evk étkezési keményítő.
- Töltelék: 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 kis fej fokhagyma, 2 db tojás, 2 - 3 marék zsemlemorzsa, piros paprika, só, szines bors, őrölt koriander, chili, fél csokor petrezselyem.
Készítése: - A darált húshoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, tojásokat és a fűszerekkel együtt összedolgozzuk.
- A paprikákat félbe vágjuk, kivesszük a magházukat úgy, hogy a paprika szára rajta maradjon.
- Egy hőálló tálba rakjuk a paprikákat és megtöltjük a húsos masszával őket.
- A vízben feloldjuk a leveskockát, majd belekeverjük a tejszínt és a parikára öntjük.
- Sütés 180 - 190 fokra előmelegített sütőben, kb 60 percig, amíg a teteje megpirul és a paprikák is puhák lesznek.
- Ekkor az alatta lévő tejszínt át öntjük egy edénybe, felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt amit előtte elkevertünk egy kevés hideg vízzel.
- Ezzel a tejszínes mártással tálaljuk a töltött paprikát.
Forrás: recept újság
|