Angol teasütemény
Katharosz módra 2013.11.11. 20:27

Kiadós rágcsálni való egy finom tea és kávé mellé vagy csak úgy. Fémdobozban napokig omlós marad, persze ha marad belőle.
Hozzávalók: - 50 dkg finomliszt, 17 dkg porcukor, 28 dkg vaj vagy margarin, 4 db tojássárgája, 1 cs sütőpor, 15 dkg darált dió, csípet só.
Tetejére: kb 8 dkg darált dió, 1 db tojás.
Készítése: - A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, diót, sütőport, sót elkeverjük benne.
- Ezután a tojások sárgájával együtt tésztát gyúrunk.
- Enyhén lisztezett felületen kb 2 centiméter vastagságúra nyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, darált dióval megszórjuk.
- Hidegre tesszük legalább 1 órára.
- Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egy kicsit távolabb egymástól.
- Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 - 13 percig, amíg egy ki színt kap, vigyázzunk gyorsan sül, nehogy kiszáradjon.
- Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
|