Receptek : Tiroli szívecskék / Tiroler herzen |
Tiroli szívecskék / Tiroler herzen
Katharosz módra 2013.12.08. 17:42

Ez egy Tiroli specialitás, ami nagyon könnyen elkészíthető, mutatós és finom.
Hozzávalók: - 20 dkg finomliszt, 20 dkg vaj, 20 dkg tehéntúró, csípet só, 1 db tojás, kb 1 dkg élesztő.
- Kenéshez: 1 db tojás
- Tetjére: 2-3 evk kristálycukor
- Töltelék: barack vagy málnalekvár
Készítése: - A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle, cipóvá formáljuk és letakarva másnapig hidegre tesszük.
- Rögtön nem tudjuk felhasználni, mível elég lágy és ragacsos.
- Másnap lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, közepes méretű szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Kb 20 db lesz.
- A fele közepébe 1 mk lekvárt teszünk, a másik felét lekenjük egy kissé felvert tojással, majd ezzel borítjuk be, a széleit óvatosan összenyomjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással kicsit lekenjük, cukorral megszórjuk.
- Sütés 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig.
Az eredeti recept élesztőt nem tartalmaz, de úgy gondoltam nem árthat neki.
Forrás: régi Príma konyha magazin.
|