Diós linzer narancslekvárral
Katharosz módra 2014.02.02. 22:46

Szeretem az apró süteményeket és mivel ősszel elég sok diót kaptam, így az átlagostól több sütemény készül mostanában dióval, ami csöppet sincs ellenemre. Ez is egy finom változat, érdemes kipróbálnotok.
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 30 dkg margarin, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 db tojás, 1 cs sütőpor, csípet só, 1/2 kk fahéj, 1 citrom reszelt héja.
Töltelék: narancs és baracklekvár, ízlés szeint.
Diszítéshez: porcukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 1 tk olaj.
Készítése: Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel.
- Hozzáadjuk a sütőport, cukrot, diót, sót és a fahéjat és összeforgatjuk, majd a tojással összegyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk és pár órára hidegre tesszük.
- Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 8 - 10 perc, amíg egy kis színt kap az alja.
- Ha kihűlt ízlés szerint megkenjük lekvárral és összeborítjuk egy üres tésztával.
- Enyhén megszórjuk porcukorral, majd olvasztott csokival díszítjük.
Tipp: jól záródó dobozba téve másnapra megpuhul.
|