| 
 Sajtos rúdKatharosz módra  2014.04.20. 22:00 
 Kiadós, finom ropogtatni való.Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 evk só, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt Trappista sajt és 5 dkg reszelt füstőlt sajt, 1 db tojás, 2 dl tejföl. Tetejére: kb 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 db tojás, köménymag. Készítése: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. - Másnapig hidegre tesszük. - Másnap lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és köménymaggal, végül egy pizza vágóval kb 1/2 - 1 cm széles csíkokra vágjuk. - Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. - Sütés kb 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 perc, ez sütő függő. Sima sütőben 220 fokon sütjük. Forrás: Limara |