Receptek : Pácolt pulykamell kréker bundában |
Pácolt pulykamell kréker bundában
Katharosz módra 2014.04.27. 17:51

Gyorsan elkészülő ízletes, finom bundás hús étel.
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 4 dl joghurt vagy kefir, 20 dkg sós kréker, 1/2 mokkás kanál őrölt gyömbér, 1/2 mokkás kanál currypor, 3 gerezd fokhagyma, só, chilipor ízlés szerint, olaj.
Készítése: Elkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával.
- A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap megdaráljuk a krékert, a masszából kiemelt hús szeleteket ebben forgatjuk meg úgy mintha paníroznánk, kicsit rá is nyomkodjuk a kréker morzsát.
- Bő olajban kisütjük oldalanként kb 4 - 5 perc alatt, papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
- Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Tipp: ízlés szerint csirkemellből is készíthetjük.
|