| 
 Pudingos túrós csigaKatharosz módra  2014.05.04. 19:45 
 Nagyon finom pehelykönnyű csigák, aminek lehetetlenség ellenállni, biztos a siker!Hozzávalók: Tészta:  45 dkg finomliszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 db tojás, 7 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, csípet só. Töltelék: 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 5 dkg vörös áfonya. Kenéshez: 1 db tojás. Készítése: Tészta:  1 dl langyos tejbe kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. - Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Én a kenyérsütő gépemmel végeztem ezt a műveletet. - Ezután letakarva 1 órán át pihenni, kelni hagyjuk. Töltelék: simára keverjük a pudingot, cukrot egy kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzá adjuk és kevergetve sűrűre főzzük. - A tűzről levéve belekeverjük a megmosott áfonyát és a túrót, hűlni hagyjuk. - A megkelt tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtsuk ki, rákenjük a teljesen kihűlt tölteléket és feltekerjük. - Ezután kb 2 cm vastagságúra vágjuk fel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, felvert tojással lekenjük. - Kissé távolabb rakjuk egymástól, mivel a sütés alatt megnőnek. - Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben, kb 15 - 20 perc alatt. Ez sütő függő! Ebből a mennyiségből kb 20-22 db lesz. |