| 
 Eperkrémes Brownie pohárbanKatharosz módra  2014.06.07. 21:01 
 Brownie, eper, csoki, mascarponés krém és ez mind egybe izgalmas összeállítás, nagyon finom könnyű nyári desszert, érdemes kipróbálnotok.Hozzávalók:  tészta:  2 db tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé 60%-os, 12 dkg vaj, 10 dkg finomliszt, 2 dkg kakaópor, csípet só. Krém: 25 dkg mascarpone, 30 dkg eper, kb 4 evk cukor, 2 dl tejszín, 5 dkg fehér csokoládé, étcsokoládé és pár szem eper a diszítéshez. Készítése: A darabokra tördelt csokoládét és a vajat víz gőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. - A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és jól elkeverjük benne. - A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral és a sóval, majd a csokis masszába keverjük egy fakanál segítségével. - Egy sütőpapírral bélelt 22 x 22 centis tepsibe simítjuk, sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt. Tű próba! - Ha megsült rácsra téve hűlni hagyjuk, ezután apró kockára vágjuk. - Krém: 20 dkg megtisztított és feldaraboljuk epret 3 evk cukorral felfőzzük, lekvár sűrűségűre, ezután át passzírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe és hűlni hagyjuk. - A mascarponét habosra keverjük a kihűlt eperpéppel, ízlés szerint cukrozzuk, beleforgatjuk a reszelt fehér csokit és a maradék 10 dkg  feldarabolt epret. - A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az epres krémbe forgatjuk. - Összeállítás: Brownie, krém, brownie, krém, díszítés: eper, reszelt csoki és citromfű. Forrás: net. |