| 		
		 
 Banánkuglóf
Katharosz módra  2014.10.02. 20:53 
 
 Ízletes és finom egy kicsit töményebb állagú kalács, tea vagy kávé mellé kiváló.  
Hozzávalók:  12 dkg puha margarin, 24 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 db tojás, 1 dl tej, 30 dkg banán / héj nélkül /, 40 dkg finomliszt, 1 cs.sütőpor, csípet só, 5 dkg csokoládé lencse. 
Formához: vaj, liszt. 
Készítése: A lisztet, sót, sütőport és a csokilencsét összeforgatjuk. 
- A banánokhoz öntünk  egy keveset a tejből és turmixoljuk 
- Habosra keverjük a margarint a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, ezután a banánt és a tejet is hozzá adjuk. 
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd óvatosan a  tojásos masszába forgatjuk. 
- Ezután adagokban a lisztet is beleforgatjuk. 
- Egy kivajazott és lisztezett kuglóf formába öntjük a masszát. 
- Sütés 180 fokon kb 55-60 percig, tűpróba. 
- Rácsra borítva hűlni hagyjuk. 
  
 |