Receptek : Sütőtökkrémes, majonézes csokitorta |
Sütőtökkrémes, majonézes csokitorta
Katharosz módra 2014.10.26. 15:03

Nagyon gyorsan elkészülő, finom torta különlegesség, akár egy halloween partira is kiváló választás lehet. A majonéztől nagyon jó állagú piskótát kapunk amely jól harmonizál a mascarponés - sütőtökös krémmel.
Hozzávalók: Tészta: - 18 dkg finomliszt, 18 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, csípet só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl majonéz, 1,5 dl meleg víz.
Krém: 25 dkg mascarpone, 25 dkg sült tökpüré, 4 evk porcukor / ízlés szerint /.
Diszítés: 5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál étolaj.
Készítése: A sütőt előmelegítjük kb 180 fokra, egy 24 centiméteres tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát vajjal és liszttel kikenjük.
- Összeforgatjuk a lisztet, cukrot, kakaóport, sót és a szódabikarbónát.
- Ezután hozzáöntjük a meleg vizet és a majonézt, majd egy fakanállal elkeverjük, beleöntjük a kibélelt torta formába és megsütjük kb 30 - 35 perc alatt. Tű próba!
- A sütőből kivéve rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém: a kihűlt tököt egy krumplinyomó segítéségével áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét ízlés szerint porcukrot és egy kézi habverővel simára keverjük.
- A cukor mennyisége attól függ, hogy milyen édes a sült tök.
- Összeállítás: a teljesen kihűlt piskótára rákenjük a krémet, majd hidegre tesszük amíg elkészül az olvasztott csokoládé.
- Gőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokit az olajjal, ezután a nejlon zacskóba tesszük, pici lyukat vágunk a csücskén és fel díszítjük a tortát, végül jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Forrás: net
|