Narancsos guba kehely
Katharosz módra 2014.11.09. 19:28

Könnyen, gyorsan elkészülő finom pohárkrém,
Hozzávalók: 5 db szikkadt kifli, 12 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1,6 liter tej, 1/2 dl friss narancslé, 5 dkg vaj, reszelt narancshéj, 3 csomag vaníliás cukor, 9 evk cukor.
Készítése: 6 dl tejet felforralunk a vajjal, vaníliás cukorral és 1 evk cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, levesszük a tűzről és leöntjük vele a felkarikázott kifliket, megvárjuk amíg felszívja.
- A mákot elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, óvatosan összerázzuk.
- A pudingport előírás szerint megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk, ezután kissé hűlni hagyjuk, néha megkeverjük.
- Ezután rétegezve poharakba töltjük, ízlés szerint diszítjük, végül hidegre tesszü
Ötlet: net, az összeállítás saját.
|