| 
 BajaderaKatharosz módra  2016.04.26. 23:01 Ennél az édességnél az összeállítás ami egy kis rutint igényel, de  érdemes gyakorolni, mert egy nagyon finom csemege lesz a jutalmunk,  vendégváráshoz is kiváló. hozzávalók / 4 adagelkészítés
    Egy  tálban összeforgatjuk a diót és a kekszet. A kétféle cukorból és a  vízből szirupot főzünk, akkor jó ha teljesen felolvadt a cukor és  elkezdett hab képződni rajta.Ekkor továbbra is a tűzőn hagyjuk,  hozzáadjuk a vajat és feloldjuk benne, levesszük a tűzről és a kekszes dióba keverjük.Ezután lemérjük és ketté osztjuk a masszát. Egy másik edényben  vízgőz felett feloldunk 10 dkg csokoládét, egy evőkanál kakaóporral.Az egyik adag masszába beleforgatjuk az olvasztott csokoládét,  ezután a kétféle masszát ismét lemérjük és ketté osztjuk, tehát van két  adag csokoládés és két adag sima masszánk.Végül jöhet az összeállítás, ez egy kis rutint igényel, szükségünk  lesz négy darab A4-es gyors fűző nejlon tasakra. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, a négyféle masszát külön- külön még  langyosan a zacskókba tesszük, majd a végéből behajtunk kb egy 10 cm-s  részt.Ezután egy sodrófa segítségével ellapítjuk úgy, hogy teljesen  kitöltse a maradék tasakot és sima lapot kapjunk, ezt mind a négy  adaggal elvégezzük.Összeállítás: kivágunk egy csokis tasakot és óvatosan a sütőpapíros  tálcára borítjuk,levesszük róla a tasakot, a következő réteg egy világos  színű lesz, erre megint csokis és világos jön, az utolsó rétegnél  mielőtt levennék róla a tasakot a sodrófával kicsit átsimítjuk, hogy  egybe álljon. Ha készen vagyunk rövid időre betesszük a mélyhűtőbe.A maradék csokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett  felolvasztjuk, majd bevonjuk vele az édességünket, hidegre tesszük és  dermedés után kisebb kockákra vágva tálaljuk. Fogyasztásig hidegen kell tartani az olvadás miatt. Forrás: net 
	            |