| 
 ISLERKatharosz  2024.01.01. 16:15 
	HOZZÁVALÓK 
	- 50 dkg finomliszt    
	- 15 dkg porcukor      
	- 15 dkg darált dió    
	- 6 gr sütőpor          
	- 1 mk őrölt fahéj              
	- 2 tk vaníliás cukor  
	- 1 csípet só                   
	- 1 Citrom reszelt héja  
	- 30 dkg vaj  
	- 2 db tojássárgája   
	- 1/2 citrom leve l 
	- 40 dkg málnalekvár   
	- 30 dkg csokoládé   
	- 3 cl étolaj   
	ELKÉSZÍTÉSE  
	- A száraz alapanyagokat összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal együtt.   
	- A vajjal összemorzsoljuk a lisztes keveréket. 
	- Ezután hozzáadjuk a két tojássárgáját és a fél citrom levét, majd gyors mozdulattal összedolgozzuk.  ,  
	- Vigyázzunk rá, hogy a kezünk melegétől túlságosan ne olvadjon meg!  
	- Végül folpackba csomagolva kb 60-70 percre hidegre tesszük.  
	- A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk. 
	- Sütés 180 fokra előmelegített  sütőben kb 10-14 perc, de csak addig amíg a széle elkezd színeződni.   
	- Ha kellően kíhűltek, megkenjük lekvárral, majd 2 órát pihenni hagyjuk, ez alatt jól összeragadnak.   
	- Ha letelt az idő vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olajat.   
	- Ezt követően  egy villára tesszük az islereket és egy kanállal csokit csurgatunk rá, úgy hogy az oldalát is fedje.   
	- Az így elkészített islereket egy rácsra tesszük dermedni, tetszés szerint díszítjük.   
	- Forrás: net |