Tökös lecsó
Katharosz 2021.09.16. 22:32
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldpaprika
- 1 kis db közönséges tök
- 40 dkg paradicsom
- 2 db kápia paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg fűstölt kolbász
- 1 pár virsli
- 5 dkg sertészsír
- 1 ek fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém
Hozzávalók:
A finomra vágott hagymát egy csípet sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről kicsit lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Elkeverjük benne, ezután mehet bele a hámozott kisebb darabokra vágott paradicsom, átforgatjuk majd a tűzre visszatéve belerakjuk a karikára vágott kolbászt is.
Ezután hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát, először vastagabb kb. ujjnyi karikára, majd a magház körül darabokra vágjuk.
A gyenge hámozott töknek eltávolítjuk a magjait, majd feldaraboljuk és ezt is hozzáadjuk, átforgatjuk, majd fűszerezzük.
Ezután lefedve, a hőt mérsékeljük alatta és puhára főzzük, ha már elég levet eresztett ellenőrizzük az ízét, szükség szerint után ízesítjük.
Mielőtt teljesen megpuhulna hozzáadjuk a karikára vágott virslit és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk!
|