Lajcsi szelet
Katharosz 2022.01.01. 20:35
HOZZÁVALÓK
Tészta:
- 2 evk kakaópor - cukrozatlan
- 2 evk méz
- 2 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 mk szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
Krém:
- 2 csomag puncs pudingpor
- 2 csomag vaníliáas pudingpor
- 1 liter tej
- 2 evk kristálycukor
- 1 evk vaníliás cukor
- fél dl rum
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evk étolaj
Készítése:
- A tésztához valókat a liszt kivételével, gőz felett 5 percig keverjük.
- A tűzről levéve összedolgozzuk a lisztet, majd 3 részre osztjuk, ezután egy sütőpapíron 30 x 24 centiméteres lappokra nyújtjuk.
- Sütés: a sütőpapírrak együtt egy tepsi hát oldalán, villával megszúrkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
- Vigyázzunk, mert könnyen kiszárad!
- A kétféle pudingot 1-1 evk cukorral 5-5 dl tejben sürűre főzzük, folpackkal letakarva teljesen kihűtjük!
- Közben egy robotgép segítségével habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd ketté osztjuk és a kétféle pudingporral habosra keverjük.
- A vaníliást - vaníliás cukorral, a puncsost pedig rummal ízesitjük.
- Ezután megtöltjük a lapokat, első lapra vaníliáskrém, erre újabb lap, majd puncskrém következik, végül befedjük a harmadik lappal.
- A kész süteményt pár órára vagy akár egy éjszakára is hidegre tesszük!
- Másnap gőz felett megolvasztjuk a csokoládét 1 evk olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét, dermedés után szeletelhető.
- Fogyasztásig hideg helyen tároljuk!
|