Flamingó szelet
Katharosz 2023.04.10. 17:53
Hozzávalók
Tészta
- 30 dkg sima liszt
- 4 evk porcukor
- 1 evk zsír
- 1 db tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1 csípet só
- 1,5 üveg császárkörte aroma
- 1- 1,5 dl tej
Krém
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése
A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk, majd elmorzsoljuk a zsírral.
Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, ezután a lisztes keverékhez adjuk a tojással együtt, majd összegyúrjuk, szükség esetén még kevés tejet adumk hozzá, közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
A tésztát három részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen 20 x 30 cm-s lappá nyújtjuk, ezután lisztezett tepsi hátlapjára tesszük, villával megszúrkáljuk!
Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 6 - 8 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet felfőzzük a pundingporral, ezután fóliával lefedve teljesen kihűtjük.
Közben a puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, a kihűlt pudingot szintén kihabosítjuk, végül a kétféle krémet egybedolgozzuk.
Ezután megtöltjük a lapokat, lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük ez alatt a lapok megpuhulnak!
Másnap porcukorral megszórva tálaljuk.
|