ISLER
Katharosz 2024.01.01. 16:15
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 6 gr sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 tk vaníliás cukor
- 1 csípet só
- 1 Citrom reszelt héja
- 30 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- 1/2 citrom leve l
- 40 dkg málnalekvár
- 30 dkg csokoládé
- 3 cl étolaj
ELKÉSZÍTÉSE
- A száraz alapanyagokat összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal együtt.
- A vajjal összemorzsoljuk a lisztes keveréket.
- Ezután hozzáadjuk a két tojássárgáját és a fél citrom levét, majd gyors mozdulattal összedolgozzuk. ,
- Vigyázzunk rá, hogy a kezünk melegétől túlságosan ne olvadjon meg!
- Végül folpackba csomagolva kb 60-70 percre hidegre tesszük.
- A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-14 perc, de csak addig amíg a széle elkezd színeződni.
- Ha kellően kíhűltek, megkenjük lekvárral, majd 2 órát pihenni hagyjuk, ez alatt jól összeragadnak.
- Ha letelt az idő vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olajat.
- Ezt követően egy villára tesszük az islereket és egy kanállal csokit csurgatunk rá, úgy hogy az oldalát is fedje.
- Az így elkészített islereket egy rácsra tesszük dermedni, tetszés szerint díszítjük.
- Forrás: net
|