Gombaleves
Kati /saját/ 2011.10.13. 22:07
Hozzávalók : 1 fej közepes vöröshagyma, 1/2 kg gomba vagy 2 doboz konzerv, 2 db közepes sárgarépa, 3 evk olaj, 1 kiskanál ételízesitő por, 1 db erőleves kocka, só, örölt bors, 1 cs.petrezselyem, 1 evk finomliszt, 1 evk pirospaprika, tejföl
Készités : a hagymát finomra vágjuk és az olajon 2 -3 percig piritjuk, közben hozzáadjuk a kb. 3 cm-es kisebb hasábokra vágott répát, majd a felszeletelt gombát, a felapritott petrezselymet, fűszerezzük és tovább piritjuk, ezután megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük és felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, belerakjuk a leveskockát, utánna ízesitjük és készre főzzük. Közben 1 db tojásból, lisztből és egy darabka vajból galuskát készitünk, majd egy kanál segitségével a levesbe szaggatjuk. Végül tejföllel ízesitjük / hőkiegyenlitést végzünk /.
|