Slambuc
Kati /saját/ 2011.10.14. 23:53
Bográcsban az igazi, de serpenyőben készitve sem utolsó.
Hozzávalók : 15 dkg sütnivaló szalonna, 1 cs lebbencs tészta, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, 1 db leves kocka 4 szem burgonya, 1 szál lángolt füstölt kolbász.
Készités : a kockára vágott szalonnát kisütjük,majd kiszedjük a zsirjából, ha szükséges egy kevés zsirt leöntünk. Egy csomag összetördelt tésztát kevergetve megpiritunk rajta, kb a piritás félidejében hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, ha megpirult pirospaprikával megszórjuk, átforgatjuk. Belerakjuk a kisebb kockára vágott burgonyát, vízzel felöntjük, hogy jól ellepje, fűszerezzük, só.bors.leveskocka, valamint a felkarikázott kolbász. Lefedjük és lassú tüzőn megfőzzűk, keverni nem szabad csak rázogatni ! Mire megfő magába szívja a levét, végül rászórjuk a kisült szalonnát is. Savanyúsággal tálaljuk.
|