Kakaós csiga
Kati /saját/ 2011.11.09. 00:15
Gyerekkori kedvenc volt, amit a mai napig kedvelek.
Hozzávalók : Tészta : 3 db tojássárgája, 2 evk cukor, 1 mk só, 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, kb 2,5 dl langyos tej, 3 evk olaj. Töltelék : 5 - 5 dkg vaj és margarin, 4 evk kakaópor, 5 evk cukor, valamint kb 2 dl tej az öntözéshez , és vaniliáscukor
Készités : az élesztőt cukros tejben felfúttatjuk, és az olaj kivételével összedolgozzuk, majd a kész tésztába beledolgozzuk az olajat is. Kétszer kelesztjük, olajos gyúrólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk. A vajat és a margarint megolvasztjuk, felét a töltelék alá a tésztára kenjük, meghintjük a kakaó és a cukor keverékével. Feltekerjük, mint a beiglit , újnyi szeletekre vágjuk, majd tepsibe szorósan egymás mellé tesszük, és meglocsoljuk a maradék vajjal. Előmelegitett kb 200 fokos sütőbe tesszük, amikor félig megsült kb 2 dl forró vaniliás tejjel meglocsóljuk és készre sütjük. / sütési idő kb 25 perc összesen /
|