Maskarponés epertorta
ahogy én készitem 2012.05.01. 00:52
Nagyon finom, könnyű anyáknapi torta.
Hozzávalók: Tésztához: 4 db tojás, 16 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliáscukor, 8 dkg vaj vagy rama, fél cs. sütőpor, 14 dkg finomliszt.
Krém: 25 dkg eper, 2 cs erpes pudingpor / főzni való /, 4,5 dl tej, 9 evk cukor, 25 dkg mascarpone / natúr krémsajt /.
Tetejére: 30 dkg eper, 2 cs piros tortazselé, cukor ízlés szerint, 4 dl folyadék, / szűrt gyümölcslé is lehet /.
Oldalára: felvert tejszín és mandulalapok.
Készitése: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, óvatosan belekeverjük az olvasztott, lehűlt vajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is. Egy sütőpapirral bélelt szív alakú formába simítjuk. Előmelegitett sütőben 180 fokon, légkeveréses 165 fok, 25-30 percig sütjük., majd rácsra téve hülni hagyjuk.
- Krémhez az epret turmixoljuk, a tejjel, cukorral, pudingporral simára keverjük és felfőzzük, hűlni hagyjuk. Ezután habosra keverjük, majd adagokban belekeverjük a mascarponét is.
- A pikótát ketté vágjuk, és a krém egyharmadát rákenjük, befedjük a másik felével, a tortagyűrűt köré rakjuk és a maradék krémet rásimítjuk, az eperszemekkel kirakjuk, kicsit bele is nyomjuk / én félbe vágtam /. Kicsit hidegre tesszük, majd bevonjuk a zselével, végül ha jól megszilárdult rajta akkor felvert cukrozott tejszínnel körbe kenjük és a mandula lapokkal diszítjük.
|