Sajtos rúd
Katharosz módra 2014.04.20. 22:00
Kiadós, finom ropogtatni való.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 evk só, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt Trappista sajt és 5 dkg reszelt füstőlt sajt, 1 db tojás, 2 dl tejföl.
Tetejére: kb 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 db tojás, köménymag.
Készítése: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
- Másnapig hidegre tesszük.
- Másnap lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és köménymaggal, végül egy pizza vágóval kb 1/2 - 1 cm széles csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Sütés kb 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 perc, ez sütő függő. Sima sütőben 220 fokon sütjük.
Forrás: Limara
|