Puncsgolyó
Katharosz módra 2015.01.01. 18:57
Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta, 1 evk kakaópor, 5 dkg darált dió, 5 dkg olvasztott vaj, 2 evk baracklekvár, 5 evk rum, 5 evk málnaszörp, 5 dkg mazsola/ áfonya vegyesen, 10 dkg cukor, 1 dl víz.
Máz: 20 dkg porcukor, 1 tojás fehérje, pár csepp citromlé, piros ételfesték, cukor dara.
Készítése: a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a mazsolát és az áfonyát kicsit megmelegített rumba áztatjuk és hűlni hagyjuk őket.
- Az összemorzsolt piskótával összeforgatjuk a diót, kakaóport, majd az összes hozzávalóval együtt összedolgozzuk, ezután rövid időre hidegre tesszük, hogy kicsit egybeálljon és könnyebben tudjuk formálni.
- Ezután kb diónyi darabokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk.
- A mázhoz valókat egy kézi habverővel kikeverjük és egy kiskanállal ízlés szerint a golyókra kanalazzuk, végül cukordarával díszítjük és száradni hagyjuk, száradás után hidegre tesszük.
Tipp: a piskótát ha lehet ne daráljuk csak morzsoljuk, így maradnak kicsit nagyobb darabok is benne, jobb lesz az állaga a golyónknak.
|