Konyakmeggyes szelet
Katharosz módra 2015.05.04. 22:06
Hozzávalók: Tészta 30 dkg finomliszt, 1 evk kakaópor, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor,5 dkg, margarin, 2 db tojássárgája, kb 1 dl tej.
Töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 2 evk bon-bon meggy aroma, 10 dkg babapiskóta.
Krém: 2 tasak tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj.
Máz: 10 dkg csokoládé, 2 evk olaj.
Készítése: a tészta hozzávalóit összegyúrni, ha szükséges kevés tejet adunk még hozzá, majd ketté osztani és egy 24 x 34 centis sütőpapíros tepsi hátoldalán pár perc alatt 180 fokon két lapot sütünk belőle.
- A töltelékhez a lecsepegtetett meggyet elkeverjük az aromával és állni hagyjuk. A babapiskótát feldaraboljuk.
- A krémhez a pudingport elkeverjük 2 dl tejjel, a maradék 3 dl tejet felforraljuk, majd a pudingos tejhez adjuk és sűrűre főzzük, a tűről levéve még forrón belekeverjük a cukrot és hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt habosra keverjük a puha vajjal, ezután beleforgatjuk a piskóta darabokat.
- Összeállítás: az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet és befedjük a másik lappal, ezután egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Tepsi méret: 24 x 34 cm
Tipp: a lapok sütésénél vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat, tényleg pá perc!
|