Oreo Torta
Katharosz módra 2017.02.06. 23:40
hozzávalók / 6 adag
elkészítés
Piskóta
-
Összeforgatjuk a lisztet a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
-
Egy robotgép segítségével habosra verjük a tojásokat a cukorral, vaníliával, majd hozzáadjuk a tejfölt, kávét és az olajat. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is.
-
Ezután egy 26 cm-es torta forma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-35 perc alatt. /Tűpróba!/
-
A kész piskótát egy sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen alul, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a a kissé domború teteje is szép sima lesz.
-
Ha teljesen kihűlt kettévágjuk, a kész torta teteje a sima alsó lap lesz, ezután a tetején lévő lapot egy állítható tortaformába tesszük.
-
A krém harmadát az alsó lapra kenjük, elosztjuk rajta a negyedelt keksz felét, majd újra a krém harmada és a maradék keksz jön, végül a maradék krém, ezt a sima tetejű piskótával beborítjuk, kicsit rá nyomjuk. Ezután hidegre tesszük pár órára, én egy éjszakára szoktam, így az ízek is jól össze érnek.
Krém
-
2,5 dl tejet felforrósítunk, közben simára keverjük a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A meleg tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés mellet. Ezután kis lángon továbbra is keverve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
-
Közben a zselatint beáztatjuk 5 evőkanál hideg vízbe, majd kis lángon felolvasztjuk.
-
A teljesen kihűlt főzött krémet habosra keverjük a mascarpone-val, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, a zselatinhoz keverünk 4 evőkanál krémet, majd egy habverő segítségével a krémhez keverjük.
Bevonat, díszítés
-
A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk ezzel vonjuk be a torta tetejét, ha teljesen megdermedt habrózsákkal és a maradék oreo keksszel díszítjük. Forrás: net
-
sütési hőfok: 180°C
-
sütési mód: alul-felül sütés
-
tepsi mérete: 26 cm
|