Receptek : Préselt szelet- spárgás újburgonyával |
Préselt szelet- spárgás újburgonyával
Katharosz 2017.05.21. 16:26
hozzávalók / 5 adag
-
1 kg csirke felsőcomb
-
60 dkg csirkemell / csontos /
-
30 dkg trappista sajt
-
15 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
4 db tojás
-
70 dkg újkrumpli
-
40 dkg zöldspárga
-
22 dkg halloumi sajt (Gomolya)
-
3 ek olívaolaj
-
4 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 gerezd fokhagyma
elkészítés
-
A kétféle húst kicsontozzuk, majd ledaráljuk, a csontozás után 1 kg lesz a mennyisége. Ezután sózzuk, jól összekeverjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
-
A kész masszából vizes kézzel kb. 8-9 dkg-os golyókat formálunk, majd lisztezett felületen kb.1 centiméter vastagságú szeletté lapítjuk. .
-
Ezután mind két oldalát megforgatjuk a lisztbe, felvert sózott tojásba, végül zsemlemorzsában, tehát a szokásos módon panírozzuk az összes szeletet.
-
A szeletek panírozását csak óvatosan végezzük nehogy szétessenek a szeletek, célszerű egy lapos eszközzel végezni a panírozást.
-
A kész szeleteket mérsékelten meleg olajban kisütjük, a felesleges olajat egy papírtörlőn leitatjuk.
-
Tipp: ez a mennyiség elég nagy adag, de a pepecselés miatt érdemes elkészíteni, mivel panírozás után jól bírja a fagyasztást, felengedés nélkül süthető!
-
A körethez megtisztítjuk a burgonyát, majd tetszés szerint daraboljuk, a spárgák fás végeit lepattintjuk, majd alapos öblítés után 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymát darabokra a sajtot 2 centiméteres kockákra vágjuk.
-
Egy nagyobb tepsibe terítjük a burgonyát, fokhagymát, összeforgatjuk, sóval, borssal, olíva olajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőbe sütjük 30 percig.
-
A sütőből kivéve beleforgatjuk a spárgát és a sajtot, egyenletesen elterítjük, hogy egyformán piruljon a teteje, ezután a sütőbe visszatéve kb. 15-20 percig sütjük. Végül citromlével meglocsolva tálaljuk.
-
A köret 3-4 főre elegendő.
|