Receptek : Túrós mascarponés charlotte torta |
Túrós mascarponés charlotte torta
Katharosz 2019.05.14. 21:43
hozzávalók:
elkészítés:
Piskótatekercs
-
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig habosítjuk.
-
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csípet sóvak és a maradék cukorral, majd lazán egybeforgatjuk a kétféle habot, de közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
-
Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Sütés 200 fokon kb 15 percig.
-
A kész piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, majd óvatosan feltekerjük és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
-
A kihűlt piskótát lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, az összeállításnál ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Piskótalap
-
Az összeállítás a tekercsnél leírt módon történik, sütés egy sütőpapírral bélelt kb 22 cm-es kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc.
-
A kész piskótát a formából kivesszük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém
-
A túrót krémesre mixeljük, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk, belerakjuk krémsajtot a reszelt citromhéjat, végül az egészet habosra keverjük. Hideg vízben duzzadni hagyjuk a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
-
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk, legvégül beledolgozzuk a zselatint.
Barackzselé
-
A barackot lecsepegtetjük, majd simára mixeljük, nekem kb 4 dl lett, ezután belekeverjük a zselatinfixet.
-
Ha mindennel készen vagyunk összeállítjuk, én ehhez egy állítható tortagyűrűt használtam, az oldalát fopackkal kibéleljük.
-
Ezután körberakjuk a piskóta szeletekkel, közé rakjuk a kerek lapot, lekvárral megkenjük, majd beleöntjük a krémet, elsimítjuk, majd hidegre tesszük dermedni.
-
Ha kissé megdermedt ráöntjük a barack zselét és hidegre tesszük a teljes dermedésig.
-
sütési hőfok: 200°C
-
sütési mód: alul-felül sütés
-
tepsi mérete: 20 x 35 cm
|