
HOZZÁVALÓK
PISKÓTA
- 6 tojás
- 6 evk cukor
- 1 dl olaj
- 2 evk kakaó
- 5 evk finom liszt
- 10 gr sütőpor
- 1 csípet só
TÖLTELÉK
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evk citromlé
MÁZ
- 7 dl mirinda szénsavas üditő
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 evk cukor
ELKÉSZÍTÉS
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk az olajat azzal is simára keverjük.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csípet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgája masszába forgatjuk.
- Ezután kisebb adagokban beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet.
- A piskóta masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, tű próba! Rácsra téve hűlni hagyjuk.
- A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a citromlét, majd újra kihabosítjuk!
- A teljesen kihűlt piskótát egy magasabb falu formába tesszük és rákenjük a túró tölteléket, ezután egy fél órára hidegre tesszük. Én vax fóliát használtam a formához!
- Közben elkészítjük a tetejére a mirindás krémet, az üditőt simára keverjük a vaníliás pudinggal és a cukorral majd állandó keverés mellett alacsony hőfokon sűrűre főzzük, a tűzről levéve tovább keverve langyosra hűtjük.
- Az ujjunkal ellenőrízzük, de nagyon vigyázzunk mert gyorsan túl hűlhet és akkor már nem terül a a süteményen!
- A hűtőből kivesszük a kissé megdermedt süteményt és óvatosan ráöntjük a közben langyosra hűlt mirindás krémet. Ez ahogy öntjük szétterül rajta, kenni nem kell.
- Fogyasztás előtt pár órára hidegre tesszük!
- Tepsi méret: 20 x 30 cm
|